Ik ben bezig met het plan om, samen met Anke Weber Smit, een PrikkelPub te organiseren in Leiden. Een plek waar jongeren eens per maand kunnen samen komen in een kleine groep (max 10) en het al dan niet kunnen hebben over overprikkeling, herkenning kunnen vinden en vooral samen activiteiten kunnen doen die bij hen aansluiten. Bijvoorbeeld een wandeling maken, leren tekenen, muziek maken, een podcast opnemen of wat dan ook. Het is aan de jongeren zelf om activiteiten in te brengen en te verzinnen. Ze kunnen die ook zelf gaan organiseren, al dan niet met hulp.

Toewerkend naar de Prikkelpub ben ik begonnen met een leuk experimentje, podcasts opnemen over dit onderwerp. Ik wil zoveel mogelijk leren over hoe andere jongeren en jongvolwassenen om gaan met prikkels. Hoe dit hun leven heeft gevormd of juist minder, hoe ze er beter mee om zijn gegaan enzovoorts. De podcast verschijnt binnenkort hier.

Categorieën: Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *