Britt

Hey, ik ben Britt

Ik ben 33 jaar oud, woon in de Bollenstreek maar ik kom oorspronkelijk uit Nijmegen. Ook ben ik moeder van een zoontje en getrouwd met Bart.

Ik ben multipassionate. Ik werk als prikkelcoach en masseuse. Ik heb een podcast genaamd ‘De PrikkelPub’ waarin ik je meeneem via verhalen van mijn (bekende) gasten in verschillende manieren om met prikkelgevoeligheid om te gaan. Daarnaast werk ik als Virtual Assistent voor opdrachtgevers.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, luister ik veel podcasts en maak en schrijf ik muziek. Ook ben ik gek op alles wat met fantasy te maken heeft en verslind ik series en films.

De PrikkelPub podcast luisteren doe je hier.


Mijn verhaal

Nadat ik op mijn 17e chronisch ziek werd, veranderde in een klap mijn hele leven. Alle dromen die ik had (die vooral gericht waren op carrière), verdwenen toen als sneeuw voor de zon. Na een lange en vaak ook pijnlijke zoektocht naar herstel -die uiteindelijk eindigde met acceptatie- merkte ik dat ik ook regelmatig overprikkeld raakte. Ik kreeg diverse diagnoses van psychologen en artsen. Ik bezocht daarnaast elke alternatieve therapie die maar kon.

Ik ontdekte in die jaren dat ik een combinatie van hooggevoelig en autistisch was en ontving daar toen gelukkig de juiste hulp voor. Deze jarenlange zoektocht zorgde ervoor dat ik meer in balans kwam, fysiek en mentaal. Dat ik meer eigen regie ging ervaren en kon denken in wat er nog wel kon. Het nam de ziekte en de prikkelgevoeligheid uiteraard niet weg, maar het leerde me wel te accepteren wat er nu nog WEL was. Een van de dingen die het me gebracht heeft is meer zelfbewustzijn en zelfkennis. Die twee dingen zorgden ervoor dat ik niet vaak meer overprikkeld raakte. En de juiste tools natuurlijk.

Ik wilde dit graag doorgeven aan anderen, om ook hen te helpen minder (vaak en heftig) overprikkeld te zijn. En tegelijkertijd vond ik voor mezelf daarmee de ideale combinatie in werk vanuit een diepe missie. Anderen helpen door middel van prikkelcoaching en massage. Ik vind dat het allerfijnste werk om te mogen doen. En daarnaast schrijven, iets wat ik als kind al graag deed. Mijn grootste passies gecombineerd. Wie zegt dat dat niet kan 😉


Missie

Ik heb dus best wat voor mijn kiezen gehad op jonge leeftijd. Ik zag anderen met diverse labels en ziekten, ook prikkelgevoelig zijn. En daar eindeloos mee worstelen. Steeds weer overprikkeld raken, herstellen en dan weer hetzelfde rondje van voren af aan. Ik wist dat het anders kon, omdat ik dat heb ervaren in mijn jarenlange zoektocht naar de juiste tools en methoden. Ook in mijn opleiding kwam ik het tegen. Je hoeft prikkels niet te vermijden. Je kunt met lichaamsbewustzijn en daarnaast het bewust maken van keuzes, veel doen. Geen ‘on the go’ oplossing, maar wel eentje die het waard is.

Het kan wel. 

Dat gevoel wil ik graag meegeven aan prikkelgevoelige personen. Zodat jij niet die eindeloze moeilijke weg en zoektocht hoeft te gaan die ik heb gelopen. Van ‘geleefd worden en last hebben van je prikkelgevoeligheid’ naar ‘ik weet wie ik ben en prikkels hoeven mij niet te raken’.

Wekelijks deel ik op mijn Instagram pagina ook diverse methoden en oefeningen en zorg ik voor herkenning bij een groep prikkelgevoelige jongeren. Ook lanceer ik binnenkort een Instagram cursus om direct aan de slag te gaan met je prikkelgevoeligheid omzetten van last naar kracht.

Wil jij aan de slag met jouw prikkelgevoeligheid? Check hier dan meer over online coaching.