Zelf ben ik hooggevoelig. Ik had vroeger het idee dat ik de enige was die snel overprikkeld raakte. Moest me dan weer afzonderen om op te laden en daarna zocht ik weer de prikkels op. Ook emoties waren heftig. Ik identificeerde me compleet met elke emotie en kon dus vreselijk snel verliefd of blij zijn (hele fijne prikkel jeej!) of heel verdrietig of boos zijn (helemaal niet fijn). Mijn hoofd zat vol (vooral negatieve) gedachten en ik piekerde me een slag in de rondte. Ik liet totaal over mijn grenzen lopen door anderen en vond mezelf maar niks waard. Met als gevolg dat ik als een rubberbootje op zee compleet rondgeslingerd werd. Van de ene emotie naar de andere. En daar tussenin leek ik nauwelijks te bestaan.

Mijn tactiek? Emoties en prikkels vermijden. Alles binnen houden en thuis blijven. Of juist prettige prikkels opzoeken en er helemaal in op gaan zoals heel hard uitgaan. Tja..dat werkte niet natuurlijk.

Na eindeloze zoektochten bij psychologen en dokters, diagnoses als ‘borderline’, ‘depressief’, ‘labiel’ zelfs, was ik het zat. Ik ging zelf op onderzoek uit op internet. Ik weet niet meer hoe, maar op de een of andere manier kwam ik uit bij een site over hooggevoeligheid. Ik had hier nog nooit van gehoord en weet nog dat het voelde als thuis komen. Eindelijk snapte ik álles waar ik steeds maar weer tegen aan liep. Ik was een jaar of 20/21 toen dat gebeurde. Ik kon zelfs begeleiding krijgen. Doodeng. En zou dit dan wel helpen?

Ik deed het en hier leerde ik eindelijk wat er dus niet mis met me was. Mijn zenuwstelsel werkt gewoon anders. De lasten omzetten in kracht, dat was de basis. Niet door je af te sluiten, maar door het er te laten zijn. Dat voelde eindelijk kloppend na al die psychologen die focusten op gedragsverandering of ‘trucjes’ om me af te sluiten. Ik heb hier zo geweldig veel geleerd. 

Ik heb daarna de opleiding tot HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz gevolgd (2011). Ik heb ook een opleiding gedaan tot intuïtieve ontspanningsmasseuse bij Trudy Middelham en werk sinds 2011 in mijn praktijk in Oegstgeest. Sinds die tijd help ik verschillende mensen door middel van massage en begeleiding. Daarnaast heb ik diverse losse coaching-workshops gevolgd bij o.a. FLOOR jongerencoaching, De Eerste Verdieping. Ik heb kennis, maar in de praktijk blijkt dat je meer hebt aan je  intuïtie en levenservaring.