Passie 

Ik heb dus een passie voor het onderwerp ‘prikkels en overprikkeling’ en maak me hard voor iedereen die ook prikkelgevoelig (neurodivergent) is, net als ik. Waarom? Ik ben ervaringsdeskundige. Ik liep vast in mezelf op jonge leeftijd en heb veel gemist in de lange zoektocht. Lang? Ja. Ik ging van labels naar meer zelfkennis. Van een vol chaotisch leven naar meer rust, minder prikkels en een rustig hoofd. 

In mijn ontdekkingsjaren sinds mijn chronische aandoeningen vanaf mijn 17e jaar, leerde ik veel over mezelf. Ik zocht onder andere naar ‘herstel’ en meer energie. Dat is wat mij betreft een illusie gebleken. Er ontstond pas een voller leven toen ik koos voor meer rust, maar ook bezig ging met acceptatie, zelfkennis en bewuster leven. 

Maar nog altijd loop ik aan tegen de maatschappij waarom de norm vaak de niet prikkelgevoelige (of neurotypische) mens is. Ik besloot door te geven wat ik leerde, maar vooral om te kunnen ondersteunen jou je eigen gebruiksaanwijzing te laten ontdekken. 

Individuele begeleiding, trainingen en lezingen

De kern voor mij is niet het vermijden van prikkels (dat was mijn strategie). Het is bewust kiezen voor prikkels die je prettig vindt en welke je niet wil. En vooral door te werken met lichaamsbewustzijn waardoor jouw aandacht verplaatst van de prikkels naar jezelf en je daardoor niet zomaar energie kwijt bent. 

Opleiding

Ik ben dus vooral ervaringsdeskundige. Maar ik heb ook opleidingen gedaan.  In 2011 de opleiding tot HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz. Mijn massage opleidingen heb ik bij praktijk Luna in Utrecht gevolgd. Ook heb ik veel bijscholing gedaan op het gebied van autisme en coaching, zo ook diverse losse coaching-workshops en regelmatige intervisie bij FLOOR Jongerencoaching. Bij deze laatste organisatie werk ik nog steeds als vrijwillige coach voor jongvolwassenen. 

Sinds 2011 bestaat mijn praktijk en bied ik massage en begeleiding aan in Oegstgeest.