Prikkelbegeleiding; wat is het?

Geluiden, geuren, aanrakingen, smaken, bewegende objecten of andere mensen; het zijn allemaal prikkels die je aandacht vragen en energie kunnen kosten. Dit noemen we externe prikkels. Prikkels die binnenkomen via je zintuigen. Maar ook interne prikkels kunnen je aandacht goed opeisen. Denk hierbij aan de dingen die zich binnen in jou bevinden zoals lichamelijke sensaties of emoties en gedachten. 

Een prikkelgevoelig persoon, oftewel een neuro divergent brein, verander je niet. Dat is ook jouw kracht. Jij hebt oog voor detail, je verbindt je gemakkelijk met de wereld om je een. Het wordt pas een last als je die verbinding moeilijk kunt doorbreken. Daar help ik je graag bij. 

Tijdens de prikkelbegeleiding gaan we aan de slag met jouw doelen en werken we met verschillende praktische oefeningen die je helpen je aandacht te gaan verleggen van de prikkels naar jou zelf. Centraal hierbij is altijd het verkrijgen van meer (zelf)kennis en bewustzijn.

Maar voor veel prikkelgevoelige mensen is gebleken dat er daarnaast meer thema’s belangrijk zijn. Ze herkennen zich bijvoorbeeld in een te strakke of juist chaotische planning, moeite om voor zichzelf te zorgen, moeite om grenzen aan te voelen of aan te geven.

In een gratis kennismakingsgesprek kijken we waar jij behoefte aan hebt en stellen we een traject op maat op.

Ik wil een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

Praktijk Bright richt zich voornamelijk op jongvolwassenen ongeveer tussen de 15 en de 30 jaar. Maar ook zie ik regelmatig mensen in de 30, 40 en zelfs 50. Iedereen die zich herkent, is welkom. Je hebt geen label of diagnose nodig. Alleen wat motivatie om aan de slag te gaan.

Offline traject

Een begeleidingstraject begint bij de kennismaking. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer anderhalf uur. In dit gesprek maken we kennis, kijken we of het van beide kanten klikt en wat je nodig hebt waar ik jouw mee kan ondersteunen.

Daarna gaan we aan de slag met jouw doelen. Na drie sessies kijken we samen hoe het gaat en of we de begeleiding afronden of dat we door gaan. Meestal is er sprake van een kortdurend traject van maximaal 10 keer. Dit hangt natuurlijk af van wat jij nodig hebt, dus daar stem ik me altijd op af. 

Online traject en Instagram cursus

Ontstaan in de corona tijd; het online traject. In dit traject kun je zelf thuis aan de slag met praktische oefeningen en tips. De begeleiding is minder intensief in dit traject, het initiatief ligt dus bij jou zelf om aan de slag te blijven. Wel kun je het in je eigen tempo volgen. Je krijgt oefeningen via filmpjes thuis gestuurd en daarnaast 3 keer videobellen; aan het begin van het traject, halverwege en aan het einde. Ook kun je me altijd mailen of appen met korte vragen tussendoor. 

Daarnaast geef ik regelmatig een Instagram cursus, waar je in je eigen tijd en tempo mee aan de slag kunt. Meer lees je hier

“Er ontstaat in de sessies en door het oefenen méér creativiteit, meer sensitiviteit, meer kracht en energie doordat je er meer bent in plaats van je af te sluiten of te vluchten van de prikkels.”

Kosten

Je vindt de kosten via de tarieven pagina.

FLOOR jongerencoaching

Naast mijn begeleiding via Bright, werk ik ook als vrijwillig coach voor FLOOR jongerencoaching. FLOOR is een stichting voor jongvolwassenen tot 30 jaar die niet de standaardroute lopen, om wat voor reden dan ook. Je kunt hier in een traject aan de slag met een persoonlijk toekomstplan. Het traject kost 100 euro of een tegenprestatie voor een ander ter waarde van dat bedrag. Er zijn veel meer coaches, maar ik ben de coach voor de regio Leiden.

Wat voor jou? je vindt alle info via FLOOR jongerencoaching. 

✫ Ervaringen ✫

“Britt is iemand die onder moeilijke omstandigheden flexibel genoeg is om handvatten te combineren met haar eigen intuïtie en kennis om tot het gewenste resultaat te komen. Ze is een luisterend oor en een meelevend en –denkend persoon die graag jou wil helpen om jouw doelen te bereiken of zelfs nog vorm te geven.” – Fabian

“Het was heel prettig om te leren meer mijn lichaam te voelen en minder bezig te zijn met dingen van buitenaf. Of gepieker. De begeleiding heeft voor mij heel veel veranderd. Ook vond ik Britt heel aardig en rustig. Ze gaf me het vertrouwen dat ik nodig had.” – anoniem

“Ik was eigenlijk altijd bezig om me af te sluiten of te vluchten van dingen die me overprikkelden. Dat zie ik nu achteraf. Het voelt nu veel rustiger nu dat niet meer hoeft.” – Christel