Vaak overprikkeld? Dan is deze cursus voor jou!

Steeds meer mensen zijn prikkelgevoelig. Voor geluiden, geuren of aanraking bijvoorbeeld. Maar ook voor interne prikkels zoals je eigen gedachten. Met als gevolg; overprikkeling. Zeker nu we weer meer de deur uit gaan na de lockdown, kan het lastig zijn om niet volledig overweldigd te raken. Als jij dit herkent, dan ben jij de reden dat ik deze cursus heb gemaakt. Je kunt er zelf namelijk een hoop aan doen.


Er start op 12 oktober weer een cursus!

Herken je dit?

 • Je bent doodmoe na sociaal contact en moet in je eentje opladen. Dit kost je soms wel een dag of twee.
 • Je voelt niet goed wanneer je uit balans raakt en merkt pas achteraf op dat je overprikkeld bent.
 • Je geeft je energie makkelijk ‘weg’.
 • Je hebt het gevoel dat je niet kunt kiezen welke prikkels er binnen komen en welke niet.
 • Je geniet minder dan je zou willen van de voor jou fijne prikkels.
 • Je ervaart ook veel last van interne prikkels zoals gedachten en emoties.
 • Je zou misschien zelfs liever helemaal niet prikkelgevoelig willen zijn.

Veel mensen kiezen dan voor een van deze twee manieren.

 1. Je gaat prikkels vermijden. Je trekt je terug. Je vermijd drukke plekken, harde geluiden en richt je leven in rondom je prikkelgevoeligheid. Op die manier raak je niet vaak overprikkeld meer, maar je hebt misschien ook het idee dat het leven je voorbij gaat.

2. Of je gaat juist vol in de prikkels op en probeert ‘normaal’ te zijn. Je ziet de waarde van fijne prikkels en die zoek je juist op. Denk maar aan een muziekfestival. Je accepteert dat je daarna dan zeker drie dagen weinig tot niks kunt. Je ziet wel dat anderen er niet zo van moeten bijkomen, maar voor jou is dat (helaas) anders en dat frustreert je nog al eens. Ook kun je als je overprikkeld bent, juist nog prikkels zoeken terwijl dat eigenlijk minder verstandig is.

Prikkelgevoeligheid kun je niet uitzetten. Wel kun je het accepteren, vieren én zorgen dat je;

 • minder vaak
 • minder heftig
 • minder lang

overprikkeld bent.

Hoe ga jij dat doen?

In deze cursus neem ik je mee aan de hand van praktische methoden en inzichten die ik heb opgedaan in de laatste 10 jaar als prikkelcoach én uit eigen ervaring. We gaan aan de slag met het vinden van een anker om je aandacht te verleggen. Ik beloof je niet dat je niet meer prikkelgevoelig zult zijn, want dat is deel van wie je bent. Wel wil ik je laten zien dat jij meer in balans kunt komen door het verleggen van je aandacht van de prikkels naar je lichaam. Waardoor jij minder vaak en minder lang overprikkeld zult zijn én meer kunt genieten van prikkels! Ook gaan we ons meer focussen op die fijne prikkels.

Wil jij:

 • Leren hoe jij een anker kunt vinden en wat dat is?
 • Leren hoe je meer regie kunt ervaren over jouw prikkelkeuze?
 • Je rustiger voelen in hoofd en lijf?
 • Het gevoel hebben dat je jouw eigen gebruiksaanwijzing goed kent en hierover kunt communiceren?
 • Genieten van prikkels zonder altijd een hoge prijs te betalen?
 • Jouw unieke prikkelgevoeligheid als talent gaan zien?

I got your back! Samen gaan we aan de slag in 5 modules. Deelnemers die je voor gingen hebben meer rust en zelfvertrouwen ontdekt dankzij de cursus. Ook ervaarden ze meer regie over prikkels zonder het gevoel dat de wereld heftig op hen af kwam. Super mooi dat dit hen gelukt is, vind ik!

Mijn verhaal?

Hoi ik ben Britt. Ik was tot mijn 22e chronisch overprikkeld door mijn prikkelgevoeligheid. Tel daar een chronische ziekte bij op én het ervaren van rouw. In het begin wist ik niet dat ik overprikkeld was. Maar toen ik meer leerde over prikkels, wist ik dat prikkelgevoelig een term was die bij mij hoort.

Ik dacht toen nog dat ik altijd overprikkeld zou blijven en ging daarom strategieën toepassen zoals ‘doen zoals iedereen’. Nou, dat werkte slecht…Ook ging ik prikkels vermijden. Dit zorgde ervoor dat ik me steeds meer afzonderde. Toen ik ook paniekaanvallen kreeg, ging het niet meer. Ik besloot aan de slag te gaan met mijn prikkelgevoeligheid! Ik leerde hoe belangrijk een anker kan zijn. Dat is hetgeen geweest dat mijn leven voorgoed veranderd heeft waardoor ik nu bijna nooit meer overprikkeld ben. Inmiddels mag ik hierover alweer heel wat jaren vertellen aan cliënten. Maar ik wil graag dat meer mensen weten dat je niet overprikkeld hoeft te blijven! Dat JIJ er heel veel aan kunt doen. Daar heb je mij niet eens voor nodig, dat kun je zelf gaan doen met de kennis, ervaring en tools die ik je ga geven. Ik wil dat dit beschikbaar is voor iedereen, dus ook voor mensen met een kleinere portemonnee.

In een overzichtelijk stappenplan help ik jou op weg naar meer rust in je leven. Wat krijg je?

 • De cursus bestaat uit filmpjes met uitleg en templates met opdrachten.
 • Ook ontvang je het transcript van elke video, zodat je alles rustig na kunt lezen.
 • Er is een audio oefening om je te begeleiden.
 • Door het ‘community’ gevoel, sta je er niet alleen voor en zal je veel herkenning vinden.
 • Gastsprekers Nikki Pommer en Rebecca ter Mors geven je in hun bonusmodules veel waardevolle tips!

Na aanmelding ontvang je een mail om het besloten cursus account te volgen. Je kunt de cursus live volgen, maar dat hoeft niet. Om de dag komt er een module online gedurende 9 dagen én een livestream. Maar het account blijft een maand open dus volg alles gerust in je eigen tempo! Daar is meer dan genoeg tijd voor.

Prijs: €27
Start: 12 oktober

Heb je nog vragen? Stuur me gerust een DM op Instagram of een mailtje!

Cursus modules:

Wat eerdere deelnemers gezegd hebben over de cursus:

“Waardevol. Meteen praktisch toepasbaar en heel prettig gepresenteerd. Een aanrader!”- Eliza

Ik vind de Prikkelpub cursus van Britt een toegankelijke cursus doordat de informatie opgedeeld is in 5 modules. Iedere keer begin je weer fris aan een nieuw onderwerp. Dat werkt fijn. Britt leidt elke module in met een duidelijke video. Zo lijkt het alsof je persoonlijke coaching hebt, terwijl je toch zelfstandig en in je eigen tempo de opdrachten kan doen. En als je tussentijds vragen hebt, kun je altijd bij Britt terecht. Het persoonlijke sausje door de video’s vond ik echt top, omdat je anders wel eens het gevoel kan hebben er helemaal alleen voor te staan. Britt maakt het op die manier luchtig, en ze heeft humor en levenslust, dat straalt op je af en moedigt je aan door te gaan. De cursus is praktisch en geeft inzicht in welke prikkels jou vooral beïnvloeden en hoe je daarmee om kunt gaan. Het vraagt wel lef om te (leren) voelen, en aandacht te hebben voor wat er in je omgaat. Ik ben echt weer een stap verder gekomen en vond het zeker waar voor mijn geld. Echt een aanrader. Super bedankt Britt!” – Anne Marie